Märtsikuus 2023 (20.03. – 24.03.) külastasid Lasnamäe Gümnaasiumi õpilased Kuldigat Lätis. Reis toimus digiharidusprojekti (“Nordplus Digital education and sustainability in the school of the XXI century”) raames.

Pühapäeva õhtul saime kokku võõrustajatega ja saime puhata enne meeleolukat nädalat.

Esmaspäeval näitasid õpilased esitlusi oma koolidest – Supervõimed. Päeva teises pooles käisime ekskursioonil Kuldiga linnas ja Linnamuuseumis.

Teisipäeval said õpilased proovida kätt animatsioonide loomisel, mille teemaks oli jätkusuutlikkus. Samuti saime laulda läti keeles. Päeva teises pooles käisime endise nõelatehase Adatu tornis ja Kuldiga Digikeskuses.

Kolmapäeval saime meisterdada seepi, punuda käeketti ja luua taaskasutada paberit voolides sellest taimepotid. Päeva teises pooles toimus Kahootide koostamine ja lahendamine. Teemaks oli jätkusuutlikkus.

Neljapäeva hommikul toimus Läti tantsu tund Kuldiga Noorte majas ja kohtumine sportlasega Arvis Sprude. Seejärel ootas meid tervislike snäkkide valmistamine ja pidulik õhtu: mängud, snäkid, tants ja sertifikaatide väljastamine.

Reedel jõudsid õpilased veidi mängida ja kell 12:00 pidime juba asuma meie uute sõprade juurest koduteele. Uute kohtumisteni!

 

С 20 по 24 марта ученики Ласнамяэской гимназии посетили Латышский город Кулдига в рамках проекта Nordplus Digital education and sustainability in the school of the XXI century.

 
В воскресенье вечером мы встретились с нашими хостами (принимающими семьями) и смогли провести неделю совершенно иначе!
В понедельник ученики выступали с презентаиями о своих школах и их суперспособностях. Во второй половине дня нас ожидала экскурсия по городу Кулдига и посещение городского музея.
Во вторник ученики смогли попробовать свои силы в создании анимации, темой которой стало Устойчивое развитие. Также, ученики пели на латышском языке. после обеда мы посетили бывший завод в башне Адату и Дигицентр Кулдига.
В среду участники проекта были заняты тем, что варили мыло, плели браслетик на руку и перерабатывали бумагу для того, чтобы сделать из нее горшочек для растений. Затем, ученики составляли свой KAHOOT на тему Устойчивое развитие.
В четверг утром состоялся урок латышских народных танцев в молодежном доме Кулдига и встреча со спортсменом Арвисом Спруде. После этого нас ждало изготовление здорового снэка и праздничный вечер: игры, закуски, just dance и выдача сертификатов.
В пятницу ученики успели немного поиграть и в полдень уехали домой, попрощавшись с новыми друзьями. Ждем новых встреч!