15. maist 19. maini 2023 külastasid Lasnamäe Gümnaasiumi esindajad Lõuna-Itaalia linna Locorotondot projekti Mindfulness and Wellbeing in European Schools viimase etapi raames, kus osalesid 6 riigi esindajad (Itaalia, Eesti, Malta, Portugal, Iirimaa ja Horvaatia)

Esimesel päeval toimus pidulik õhtusöök kõigi delegatsioonide esindajatega.

Teisel päeval toimus kooliga tutvumine ja ringkäik. Pärast seda toimus psühholoogiadoktor Fedin Loperfido projektist kokkuvõttev meistriklass kõikidest projektis sisalduvatest teemadest: “Kiusamine ja selle ennetamine, empaatia ja kaasamine, haridussuhe, kodanikuaktiivsus”. Pärastlõunal toimus linnaekskursioon, õpetajad ja õpilased rääkisid vaatamisväärsustest. Õhtul toimus väljasõit naaberlinna Alberobellosse, kohtumine linnapea ja administratsiooniga ning tutvumine UNESCO Trulli fondi kuuluvate arhitektuurimälestistega.

Kolmanda päeva hommikul toimus Põgenemistoa vormis tund sallivuse teemal ja meistriklass «Seemned tulevikuks» teemal. Pärast vaheaega toimus joogatund õpetajatele — kuidas osata end füüsiliselt ja hingeliselt lõdvestuda ning vabaks lasta. Peale seda oli lõunasöök, koordinaatorite koosolek ja lühike väljasõit Monopoli linna.

Projekti neljandal päeval toimus väljasõit Martin Franki linna, kohtumine administratsiooni esindajate ja Rotary klubi presidendiga ning tutvumine linna kultuuripärandiga. Õhtul toimus projektiteemaline näitus, tunnistuste väljastamine ja lahkumisõhtusöök projektis osalejatega.

 

С 15.05 по 19.05.2023 представители нашей школы посетили южный итальянский город Локоротондо

проекте участвовали представители 6 стран: Италии, Эстонии, Мальты, Португалии, Ирландии и Хорватии.

Первый день был посвящен торжественному ужину с участием делегаций.

Во второй день проходило знакомство со школой и экскурсия по ней. Затем проводился мастер-класс доктора психологии Федина Лоперфидо, в котором рассматривались темы проекта: «Школьное насилие и его предотвращение, Эмпатия и инклюзия, Образовательные отношения, Активное гражданство». Во второй половине дня была организована экскурсия по городу, проводимая учителями и сопровождаемая рассказами учеников о достопримечательностях. Вечером состоялась поездка в соседний город Альберобелло, где встретились с мэром и администрацией, а также ознакомились с архитектурными памятниками, включенными в список ЮНЕСКО под названием «Trulli».

Третий день начался с урока в формате «Escape room» на тему толерантности и мастер-класса «Seeds for future», связанного с проектом. После перерыва для учителей был организован урок йоги, научивший их расслабляться и находить душевное равновесие. Затем состоялся обед, встреча координаторов и небольшая поездка в город Монополи.

В четвертый день проекта участники отправились в город Мартина Франка, где встретились с представителями администрации и президентом Rotary club, а также познакомились с культурным наследием города. Вечером состоялась выставка, где представлены результаты проекта, вручение сертификатов и прощальный ужин с участниками.