Reede, 9. november. Kell 12.00 kooli aulas

1a. 2a. 3a. 4a. 5a klassi õpilased vaatasid muusikalist lastelugu «Pillihunt».

Hunt otsustab hakata muusikuks. Ja üldse on ta nutihunt, kel kõhu peal elektrooniline tabloo ehk huntofon, kuhu ta salvestab loomade pillihääli. Ta kohtab oma eelmistest muinasjutuseiklustest tuttavaid loomi: kellakapi-kitsekest ja põrsakest Naff-Naff (kes meie tänases loos on muusikaloomad) ja õpib tundma nende pille.

Pillihunt viib lapsed osalusseiklusele orkestripillide maailma. Stsenarist Leelo Tungal kasutab meile juba tuttavaid hundimuinasjutte. Hunt on neis kõigis („Punamütsike“, „Kolm põrsakest“) oma nõrkuste ja veidrustega ikka otsekui üks ja seesama olnud. Ja tegelikult olevat ta ka kõigis oma eelmistes seiklustes tahtnud hoopis muusikat teha. Teda võeti aga ikka ja jälle sellesama kurja hundina ja muusikategemise soov läks luhta. Oma halenaljakal moel ootab ta lastelt mõistmist ja toetust.

Tekst: Leelo Tungal
Muusika: Priit Pajusaar
Pillihunt: Andero Ermel (Tallinna Linnateater)
Pillide ja loomade rollis on Pärnu Linnaorkestri vähendatud koosseis
Kunstnik: Liivika Põvat-Straus

«Музыкальный волк» — музыкальная история для детей
Это история о том, как волк решил стать музыкантом. На самом же деле наш герой – не просто волк, а смарт-волк. У него на животе есть планшет-волкофон, на который волк записывает звуки, издаваемые звериными инструментами. По пути смарт-волк встречает животных, уже знакомых нам по другим сказкам: например, козлёнка и поросёнка Наф-Нафа (в нашей истории они тоже музыканты), которые познакомят волка со своими инструментами.

Представление «Музыкальный волк» приглашает ребят совершить увлекательное путешествие в мир оркестровых инструментов. Сценарист Леэло Тунгал в своей истории использовала хорошо знакомые всем детям сказки о волке. Кажется, что в каждой из них («Красная шапочка», «Три поросенка») действует один и тот же волк. На самом же деле, невзирая на все злоключения, наш герой всегда хотел заняться музыкой, но его всегда принимали за того самого злого волка, поэтому о музыкальной карьере пришлось забыть. Теперь же наш славный зверь очень надеется, что ребята смогут его понять и помочь научиться музыке.

Текст: Леэло Тунгал
Музыка: Прийт Паюсаар
Волк: Андеро Эрмель (Таллиннский городской театр)
Инструменты и животные: Пярнуский городской оркестр в сокращенном составе
Художник: Лийвика Пыват-Страус