Esmaspäeval, 04.veebruaril

8.A klass alustas põneva projektiga «Tomatite valitsejad». Projekti käigus, mis kestab kuni õppeaasta lõpuni, tegelevad lapsed tomatitaimede kasvatamisega. Teoreetiline osa hõlmab praktiliselt kogu botaanika kursust — õpime süstemaatikat, taime ehitust ja talitlust. Lisaks täidame ülesandeid geograafiast, ajaloost, keemiast ja isegi kunstist. Uurime, kuidas öelda tomat erinevates keeltes, otsime infot tomati kasulikkuse kohta ja paneme kirja ka mõned retseptid. Teooria kõrval on väga oluline ka praktiline tegevus. Lapsed teevad kõik otsast lõpuni ise, alustades külvamisest, mis sai täna tehtud, kuni saagi koristamiseni, mida on oodata juunis. Projekti eesmärk on anda lastele võimalust teha käsi valgeks nn potiaianduses ja vaadata bioloogiale uue, elulähedase, vaatenurga alt.